×
TRAŽI

Kako mogu opušteno da pričam drugima o Isusu?

Lako započeti razgovor o Bogu

Kako možete razgovarati s nekim o Bogu - a da se OBOJE osećate prijatno zbog toga i kada se razgovor obično završava tako što vam oni zahvale? Pročitajte.

1. Jedan momak mi je popravljao računar kod kuće. Kada je završio, imali smo sledeći razgovor:

Ja:  “Primetila sam da nosite medaljon Svetog Kristofera. “

Kompjuterista:  “Oh da, moram. Puno putujem.”

Ja:  “Razumem. Mogu li Vam preporučiti da se možda obratite onome ko je iznad svetog Kristofora , Bogu? Jer Bogu je stalo do Vas. Takođe, On Vam želi pomoći i voditi Vaš život i brinuti se o Vama. Možda još niko nikada nije podelio s Vama kako biste mogli da imate takav odnos sa Bogom. Mogu li Vam dati vizitku? Na njoj je website koji će Vam objasniti kako možete na ovaj način upoznati Boga." (Dala sam mu vizitku sa StudentskiKutak.com-om na njemu.)

Kompjuterista:  “Wow. Puno hvala. Sigurno ću večeras pogledati. Tako ste ljubazni. Da, sigurno ću večeras pogledati. Hvala još jednom.”

2. Tokom leta, devojka pored mene otvorila je ogromnu, uvezanu knjigu horoskopa. Uzela je knjigu, skoro mi ju je stavila u krilo i započela ovaj razgovor:

Astrolog devojka:  “Koji ste znak?”

Ja:  “Pa, ja sam rak.” (Odmah je preletela na tu stranicu i počeli smo zajedno da čitamo.)

Ja:  “Ok, da ovo je istina za mene, kao i ovo i ovo. Ali ovo..ne, ovo nikako. Znate, šta je problem sa ovim? Nešto se od ovoga podudara, a nešto ne. Ali što se tiče mog života, ja želim nešto na šta uvek mogu računati, u svim okolnostima. Bog me u potpunosti poznaje, jer me je stvorio. On zna sve što je istina u vezi mene. Čak i bolje, On mi nudi da me vodi u životu. On nudi da vodi svakoga ko će započeti odnos sa Njim. On daje uvid i Svoju mudrost za neke važne oblasti u našem životu. OSIM TOGA, On je potpuno pouzdan. Evo website koji Vam može ukazati na to kako možete imati takav odnos sa Bogom.” Zapisala sam joj StudentskiKutak.com.

Astrolog devojka:  “Hvala puno. Stvarno cenim ovo. Pogledaću.”

3. Stajala sam ispred Walmart supermarketa, kada se momak zaustavio u autu. Njegova nalepnica na braniku glasila je: „Nanovo rođeni paganin“. Imali smo kratak razgovor.

Ja:  “Izvinite. Prosto moram da Vas pitam u vezi nalepnice na braniku.”

Momak sa nalepnicom na braniku:  “Pa...važi. Najbolja stvar koja mi se ikada desila.”

Ja:  “Mislite na obožavanje boga vetra, vatre, kiše, itd. Zar ne?

Momak sa nalepnicom na braniku:  “Um, da. Brat me je usmerio prema tome. To je promenilo moj život!”

Ja:  “Pa, ne znate baš puno o paganizmu, ali ja sam nekada bila ateista. Studirala sam egzistencijalističke filozofe kao što su Nietzsche, Sartre, itd. I onda mi je prijateljica pokazala kako mogu upoznati Boga koji je stvorio svemir. I kada sam pozvala Isusa u svoj život, moja potraga se okončala.”

Momak sa nalepnicom na braniku:  “E, to sam ja. U potrazi.”

Ja:  “Važi. Dajte mi Vašu imejl adresu, i večeras ću Vam poslati link koji će Vam verujem biti od pomoći. Onda ćete imati moju imejl adresu, pa možemo nastaviti razgovor.”

Momak sa nalepnicom na braniku:  “To bi bilo sjajno. Hvala puno!”

Evo šta radite …

  1. Primetite nešto u vezi neke njihove potrebe.
  2. Zamolite Boga da vam da iskrenu ljubav za njih.
  3. Ukratko podelite sa njima nešto što ste otkrili kao istinu o Bogu. Možda im postavite par pitanja.
  4. Ohrabrite ih da odu na StudentskiKutak.com. Zapišite im link ili zatražite njihovu imejl adresu tako da im možete poslati link.

Dobra ideja…

U vašem druženju sa Bogom, zamolite Ga da vam u Pismu pokaže tri stvari koje su istinite za Njega. Zatim zapišite (na papir ili računar) šta Bog kaže o Sebi. Samo nekoliko rečenica za svaku:

  1. Ovo je istina za Boga….
  2. Ovo je takođe istina za Boga…
  3. A i ovo…

Sada možda imate ideju šta biste mogli nekome reći u jednostavnom, kratkom razgovoru. I StudentskiKutak.com vam može biti koristan izvor.

Pogledajte šta sadrži StudentskiKutak.com…